Despre noi

Despre Noi

Asociatia Romana din Canada a fost infiintata in octombrie 1952, fiind prima asociatie culturala romaneasca de tip laic din Canada.

In anul 1953 se obtine statutul de incorporare non-profit de catre membrii fondatori: Gheorghe Loghiade, Gheorghe Stanciu, Petre Sultana, Miron Georgescu, Nichita Tomescu, Florin Marghescu, Ion Taranu, Alexandru Fonta si Pop Mihai.

 

SCOPURILE ASOCIATIEI ROMANE DIN CANADA

  • Sa ofere membrilor sai un cadru adecvat unde acestia sa se poata intalni intr-o atmosfera de incredere reciproca.
  • Sa discute problemele celor noi veniti si posibilitatile de adaptare in Canada.
  • Sa pastreze identitatea romaneasca, organizand activitati cu caracter cultural, educativ sau social.
  • Sa creeze o scoala si o biblioteca romaneasca.
  • Sa puna in lumina valorile spiritualitatii romanesti.
  • Sa lupte pentru libertatea de spirit din patria de origine, Romania.

Conform statutului sau, Asociatia Romana din Canada are o existenta ilimitata si o structura organizatorica democrata, in concordanta cu Legea Companiilor din Quebec.

 

STRUCTURA SI ORGANIZARE

Comitetul de conducere A.R.C. este ales si mandatat la fiecare doi ani intr-o Adunare Statutara din randurile membrilor activi A.R.C.

Comitetul de conducere A.R.C. este compus din 9 membri activi. Mandatul presedintelui este limitat la doua mandate consecutive.

Membrii A.R.C.: membrii fondatori, membri activi si membrii de onoare. Membrii activi sunt persoane din comunitatea romana din Canada care indeplinesc conditiile stipulate in regulament si si-au achitat cotizatia anuala de 25 $.

 

NUME LEGALE DE FUNCTIONARE

Association Roumaine du Canada Inc.Romanian Association of Canada Inc. Asociatia Romana din Canada Inc. A.R.C. (ARC)

Asociatia Romana din Canada, conform statutului si a regulamentelor de functionare, este clasata ca o grupare etnica de persoane.

L'Association Roumaine du Canada Inc. este o asociatie personificata (APE), constituita in baza Partii 3, Capitolul C-38 al Legii Companiilor din Quebec. L'Association Roumaine du Canada Inc. este inregistrata la Ministerul Institutiilor Financiare din Quebec cu numarul NEQ:1162024484, statutul si regulamentele sale interne fiind in concordanta cu Legea Companiilor din Quebec.

 

 

Noutati ARC

Evenimente

Foto

Video

 

CONTACT

  www.arcanada.org

  info@arcanada.org

 

Parcul Val-David

2210 Montée Predeal-Trudeau
Val-David , Qc , J0T2N0 Canada