Informatii emigrare Quebec

Planificarea procesului de emigrare si a etapelor dupa sosirea in Canada necesita aprofundarea unor informatii concrete legate de particularitatile vietii in Canada. immigrcaqc

Cunoasterea stilului de viata, detaliile sistemului de invatamint, particularitatile in procesul cautarii si gasirii unui loc de munca, sunt cateva din informatiile care stau la baza unei integrari reusite in Canada. Majoritatea informatiilor de interes ( sistem de invatamint, locuri de munca, sistem de sanatate) sunt diferite de la o provincie la alta intrucat se bazeaza pe legi provinciale.

 

Informatii despre Provincia Quebec pot fi gasite pe siteul oficial al guvernului destinate imigrantilor

"Apprendre Lé Québec - guide pour réussir votre intégration" - un ghid de baza al noului apprendre qc imigrant in Quebec se poate gasi pe site-ul ministerului Imigrarii din Quebec sau poate fi copiat de aici.     

Pe langa ghidurile oficiale si informatiile actualizate si utile de pe site-urile ministerelor din Quebec multe organizatii neguvernamentale (OBNL) furnizeaza sprijin informativ si logistic noilor imigranti.

 

Immigrant Québec este o organizatie non-profit care are ca si misiuneimmigrant integration de a informa orice persoana straina care doreste sa se stabileasca in Quebec, definitiv sau temporar (studii, vizite, loc de munca temporar), despre realitatiile provinciei. Prin intermediul site-ul sau, Immigrant Québec ofera gratuit informatii documentate, acces la un set de referinte, resurse si servicii pentru a raspunde problemelor imigrantilor.

Trei ghiduri importante sunt produse si actualizate anual de Immigrant Québec

 

Ghidul imigrarii in Quebec 

informatii complete ; copiaza ghidul

Acest ghid, produs de imigranti, in colaborare cu institutii si organizatii din Quebec, va ofera cheile pentru a intelege societatea din Quebec. Informatii cu privire la instalare, viata de zi cu zi, cautare deimmigrerauqc locuri de munca. In spatele entuziasmul noului imigrant se ascund preocupari concrete legate de viata noua care incepe: viata in America de Nord intr-o provincie franceza este potrivita pentru mine? Cum ma voi adapta eu si familia mea? Copiii mei vor fi fericit? Voi gasi un loc de munca usor?

 • Quebec-ul: istoria, economia, sistemul politic
 • Imigrarea in Quebec: prezentarea de diferite oportunitati de imigrare in Quebec
 • Regiunile de instalare: avantaje si dezavantaje ale unor regiuni din Quebec
 • Viata in Quebec: informatii practice despre conditiile de viata din Quebec (locuinte, auto, transport, sanatate ...)
 • Cautarea unui loc de munca / deschidere afacere: standardele de munca, CV, sfaturi privind gasirea unui loc de munca in Quebec

 

Ghidul de studiu / invatamant in Quebec

informatii complete ; copiaza ghidul

Parintii, nou-sositi in Quebec, pot intelege valorile scolii din Quebec si viata de zi cu zi la scoala pentru copiii lor mici sau adolescenti.

Educatie pentru adulti sau sistemul de educatie continua sunt utile pentru rezidentii permanenti care doresc sa-si completeze formarea, sa invete noi abilitati sau sa-si schimbe cariera.etudierauqc Instruirea poate fi uneori necesara, in special pentru accesul la profesiile reglementate si meserii.

 • Sistemul de educatie in Quebec
 • Inscrierea copilului la nivel prescolar, primar si secundar
 • Studiu in colegiu sau universitate
 • Stagii in Quebec
 • Invatamantul pentru adulti
 • Taxele de scolarizare, scutiri si asistenta financiara

 

Ghidul locurilor de munca in Quebec

informatii complete ; copiaza ghidul

Cum gasim primul loc de munca in Quebec? Care sunt instrumente bune pentru a ne promova? Cum se scrie un CV? Cum reusim un interviu de angajare?travaillerauqc

 • Prezentare generala a ocuparii fortei de munca in Quebec - sectoare de activitati, economia regiunilor din Quebec
 • Intelegerea filozofia muncii din Quebec - standardele de munca, crearea de retele de comunicatie
 • Gasirea unui loc de munca - servicii de suport de cautare de locuri de munca, explorarea pietii locurilor de munca, CV-ul si scrisoarea de intentie
 • Pornirea unei afaceri
 • Sfaturi pentru angajatori

 

 

Noutati ARC

Evenimente

Foto

Video

 

CONTACT

  www.arcanada.org

  info@arcanada.org

 

Parcul Val-David

2210 Montée Predeal-Trudeau
Val-David , Qc , J0T2N0 Canada